joi, 27 august 2015

Bucharest CineNight

In ultimele zile ale verii, in perioada 28-30 august 2015, incepand cu ora 21:00, în Parcul Herastrau (Intrarea Charles de Gaulle – poaiana statuii Baba Dochia), vor putea fi urmarite filmele „Aferim!” (r. Radu Jude), „De ce eu?” (r. Tudor Giurgiu) si „Gunoi /Trash” (r. Stephen Daldry) îin cadrul unei noi editii Bucharest CineNight! 

joi, 20 august 2015

Green Sound Festival

Primăria Municipiului București, prin CreArT – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, vă invită la cea de-a doua ediție a festivalului internațional BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL, care va avea loc în perioada 21 – 23 august 2015, în Parcul Herăstrău.

Peste 25 de trupe și soliști importanți ai momentului, din țară și din străinătate, vor urca pe scenele GreenSounds, în trei zile de festival, oferind publicului bucureștean și nu numai, muzică bună și energie.
Dacă anul trecut evenimentul a găzduit aproximativ 19.000 de persoane, pentru ediția din acest an, la cererea publicului, festivalul își mărește capacitatea oferind un spațiu mai încăpător iubitorilor de muzică bună și distracție. Astfel, schimbăm locul de întâlnire de la Roaba de Cultură, pentru spațiul ofertant de la intrarea Charles de Gaulle, Aleea cu Trandafiri.

BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL este un festival produs de Noa Event, cu intrare liberă, care nu se limitează doar la muzica eclectică live, transformând spațiul reconfortant al parcului într-un cadru alternativ de relaxare și interactivitate, cu activități recreative, creatori de produse autohtone și delicii culinare diversificate. În afară de Bazarul cu branduri 100 % românești, o zonă lounge și un spațiu de gastronomie internațională, avem pregătite o mulțime de suprize și atracții care reprezintă o experiență totală de festival.

La ediția 2015 avem o nouă scenă, Second Stage, unde artiști și trupe autohtone de top vor performa în fiecare seară, între concertele de la scena principală, Main Stage. Cele două scene sunt ocupate consecutiv, fără ca fanii să rateze două trupe favorite.

În prima zi a festivalului vor concerta la Main Stage: – trupa britanico-bengaleză de hip-hop fusion Asian Dub Foundation, infuzia de hip-hop folcloric Subcarpați & Orchestra, ska-punkerii americani autentici The Interrupters, punk-rockerii Niște Băieți, singura trupă care abordează stilul „Muzică de petrecere cu distors și final glorios". La Second Stage – electro-pop-funkerii antemici Les Elephants Bizarres, sextetul de reggae-world music Blue Nipple Boy și proiectul de etno-electro Danaga

joi, 13 august 2015

Invitatie la teatru si muzica buna pe terasa Promenada, la Festivalul HAI SUS


Festivalul HAI SUS se va desfasura in perioada 24-30 august, la mall Promenada. Festivalul HAI SUS este un eveniment in cadrul caruia teatrul independent si muzica buna isi dau intalnire in aer liber, pe terasa nivelului superior al centrului comercial din nordul Capitalei. 

Dupa „Festivalul de Teatru” si „Festivalul Let’s Jazz About It” organizate cu succes in vara lui 2014, mall Promenada va continua seria evenimentelor culturale in aer liber cu acest concept nou, HAI SUS, ce reuneste trupe de teatru independent si artisti din zone muzicale diverse.

In cele sapte zile de spectacole, incepand cu ora 19:30, vizitatorii centrului comercial se pot bucura de 12 reprezentatii artistice:

Muzica
•       Luni:
19:30 - The Rank&Fashion;
•       Miercuri:
19:30 - Cuantune;
•       Vineri:
19:30 - Jazzy Twist Band;
21:00 - Jazzapella;
•       Duminica:
19:30 - Mice on the Run;
21:00 - Alexandra Usurelu&Muse Quartet;

Teatru
•       Marti:
19:30 - Coloneul Pasare;
21:00 - Cabaretul Cuvintelor;
•       Joi:
19:30 - Buzunarul cu paine;
21:00 - Venus si Adonis;
•       Sambata:
19:30 - La ginecolog;
21:00 - Bullets over Lipscani.

Piesele de teatru de anul acesta sunt proiecte independente, interpretate de tineri actori de la teatrele Godot si Mignon din Bucuresti. Acestora li se alatura si una dintre trupele de liceeni ce au participat in cadrul Festivalului de Teatru Tanar Ideo Ideis din Alexandria, trupa Brainstorming din Bucuresti, cu spectacolul „Colonelul Pasare”.

Mixul spectacolelor muzicale include genuri diferite de muzica alternativa: electro swing, acid jazz, electro funk sau soul retro.
Accesul la evenimente este liber.

marți, 11 august 2015

Top 10 ape recomandate pentru bebelusi


Top 10 ape recomandate pentru hidratarea și pregătirea hranei bebelușilor în funcție de conținutul de sodiu în mg/litru
Nr. crt.
Denumire
Conținutul de sodiu în mg/litru
Echivalent în sare – mg/litru (1 mg Na = 2,5 mg sare)
 1. Izvorul Minunilor
0,74
1,85
 2. Aqua Carpatica
0,78
1,95
 3. Aquatique
1,2
3
 4. Vedda (Polonia)
1,25
3,125
 5. Jana (Croatia)
1,7
4,25
 6. Hipp (Austria)
1,78
4,45
7.
Bucovina
2,88
7,2
 8. Humana (Germania)
5
12,5
 9. San Benedetto
6
15
 10. My Water (Grecia)
6,27
15,675