miercuri, 25 martie 2015

WINGS FOR LIFE WORLD RUN - 3 mai 2015

In 2014, peste 35,000 de oameni au luat startul in primul eveniment cu adevarat global – Wings for Life World Run. Pe 3 mai 2015, ora 14:00 (ora Romaniei), in 35 de locatii de pe sase continente vom retrai emotia, indiferent daca suntem sportivi profesionisti sau amatori, ne alaturam cauzei si vom alerga pentru cei care nu pot in speranta ca vom gasi un remediu pentru afectiunile coloanei vertebrale. Vor lua startul, umar la umar cu noi si participantii in scaune rulante.

Ambasadorii locali Wings for Life – Mihaela Radulescu, Dani Otil, Toma Coconea si Andrei Rosu, alaturi de alti sustinatori ai proiectului – Alin Petrache, Roxana Ciuhulescu, Daniel Osmanovici, Virgil Stanescu si Chef Joseph Hadad au alergat in 2014 pentru cei care nu pot si in special pentru George Balta, fostul jucator de rugby, acum impobilizat intr-un scaun cu rotile. Competitia nationala a fost castigata Eugen Sorop (58,86 km) si Liliana Danci (39,03 km).

Conceptului Wings for Life World Run schimba regulile jocului – nu exista o linie de finis, aceasta te urmareste – la 30 de minute dupa startul participantilor, masina oficiala de finis pleaca in urmarirea lor. Ruland incet la inceput, dar marind ritmul la anumite intervale de timp, masina reprezinta linia de finis mobila. Echipata cu senzori, masina oficiala de finis va depasi sportivii, inregistrandu-le cip-urile digitale pe masura ce se apropie de conducatori. Ultima persoana depasita din cele 35 de locatii este campionul mondial.

Ce face ca lupta pentru victorie sa fie atat de speciala? Sportivi care participa in tari sau continente diferite sunt intr-o lupta stransa pentru titlul global, dar nu vor sti pana cand masina de finis ii prinde si cursa ia sfarsit. In 2014, dupa cinci ore de alergare au ramas doar trei sportivi. In final, campionul global din Austria a avut un avantaj de numai 90 de metri fata de ocupantul celui de-al doilea loc, din Peru.

ALERGAM PENTRU CEI CARE NU POT

Wings for Life World Run are ca obiectiv sustinerea fundatiei non-profit Wings for Life, care finanteaza activitati de cercetare a afectiunilor maduvei coloanei vertebrale din toata lumea. 100% din incasarile generate de Wings for Life World Run, inclusiv taxa de inscriere, vor fi donate de Red Bull Group catre Wings for Life pentru cercetarea leziunilor maduvei spinarii. Anita Gerhardter, CEO Wings for Life: „Wings for Life World Run a fost un eveniment global uimitor in primul an. Speram ca in 2015 vor participa si mai multi sportivi si ca vom strange din nou o suma substantiala de bani pentru cercetarea afectiunilor maduvei spinarii”. In 2014, au fost stransi peste 3 milioane de euro.

Colin Jackson, fostul recordmen la 110 metri garduri, este si directorul international al cursei: „Leziunile maduvei coloanei vertebrale se poate intampla oricui. Toata lumea se afla la o cazatura sau la un pas distanta de un accident care iti poate schimba viata. Si nu exista destule investitii in cercetarea acestei afectiuni. Trebuie sa strangem bani pentru a finanta cei mai buni cercetatori care vor aduce o diferenta reala in viata oamenilor”.

Personalitati sportive internationale si celebritati din toata lumea au participat, obtinand si statutul de ambasadori: ultra-alergatorul austriac Christian Schiester, campioana europeana a cursei Ironman Camille Pedersen, schiorul Luc Alphand, modelul si prezentatoarea TV din Chile Javiera Acevedo, campionul olimpic Aksel Svindal si pilotul in Formula 1 Mark Webber, precum si fostul pilot David Coulthard. Toate acestea sunt doar cateva dintre numele care sustin evenimentul.

CIFRE SI STATISTICI WINGS FOR LIFE WORLD RUN 2014

• Castigatorul global: Lemawork Ketema (Etiopia, 78,58 km)
• Castigatoarea globala: Elise Selvikvag Molvik (Norvegia, 54,78 km)
• Fonduri stranse: 3 milioane € (taxele de inscriere ale celor 50.110 de participanti inscrisi, plus donatii)
• Distanta totala: 530.928 km – echivalentul a 13 ocoluri de planeta
• Participanti la start: 35.397
• In cursa dupa 1 ora: 29.847
• In cursa dupa 2 ore: 5.146
• In cursa dupa 3 ore: 327
• In cursa dupa 4 ore: 26
• In cursa dupa 5 ore: 3
• Au atins distanta de maraton: 233
• Distanta medie: 14,99 km





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment