joi, 13 martie 2014

Festivalul International de Film DaKINO


Festivalul International de Film DAKINO, ajuns la a 23-a editie, se va desfasura in Bucuresti, in perioada 12-16 martie, si cuprinde proiectii de filme romanesti, scurtmetraje si mediumetraj romanesc.

In competitia de scurtmetraje intra filme preponderent din Europa, doar doua fiind extra-europene (din Australia respectiv Iran). Filmele castigatoare vor fi proiectate duminica, 16 martie, de la orele 14.00 la Hollywood Multiplex.
La sectiunea de proiectii de filme romanesti,  vor rula filme precum Deja Vu, regizat de Dan Chisu, si Al Doilea Joc, cea mai recenta lucrare a lui Corneliu Porumboiu. Dedicata cinematografiei romanesti, la sectiunea Mediumetraj romanesc vor fi proiectate: Treizeci (2012), Bucuresti, te iubesc! (2013) si Cai putere (2013)
Pe langa acestea, vor mai fi proiectate filme straine recente:
  • Moneyball, arta de a invinge (SUA, 2011) - acces gratuit in limita locurilor disponibile;
  • Le passé (Franţa-Italia, 2013
  • Blue Jasmine (SUA, 2013)
  • Mandela: Long walk to freedom (Marea Britanie-Africa de Sud, 2013) - proiectat in premiera in Romania.  
Gala de inchidere DaKINO 23 va fi marcata de proiectarea in premiera in Romania a filmului sud-coreean Snowpiercer (2013).
Festivalul, pe langa proiectiile de filme, va oferi copiilor de 6-9 ani workshop-uri de film si televiziune. Sub egida Scolii „Micile Vedete”, acestea sunt menite sa-i ajute pe copii sa se obisnuiasca cu mediul unui platou de filmare, sa le dezvolte imaginatia si creativitatea. Copiii pot fi inscrisi pe adresele office@famart.ro si contact@micilevedete.ro. 
Biletele costa 10, respectiv 14 lei si pot fi achizitionate de pe bilete.ro, precum si de la salile de cinema ale DaKINO 23 (Hollywood Multiplex si Cinema PRO). 

Programul complet AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment