joi, 12 decembrie 2013

Bucureşti, te iubesc!



Scurtmetrajul Bucuresti, te iubesc!, o productie independenta a carei poveste urmareste pe parcursul unei zile doi tineri care isi descopera reciproc lumile paralele din orasul in care traiesc, va fi proiectat in avanpremiera vineri, 13 decembrie, ora 20:00, la ArCuB.
Bucuresti, te iubesc! este o poveste de dragoste dintre doi tineri adolescenti, care pe parcursul unei zile ajung sa descopere impreuna locurile frumoase din Capitala.
In rolurile principale au fost distribuiti actorii Kira Hagi (17 ani) si Rares Andrici (22 ani), amandoi la prima experienta cinematografica.
In ultimii trei ani, Kira Hagi a interpretat cateva roluri dramatice pe scenele din Bucuresti (Teatrul de Comedie si Teatrul Foarte Mic), iar Rares Andrici, proaspat absolvent al U.N.A.T.C. a primit deja doua premii pentru cel mai bun actor intr-un rol principal in cadrul Galei Absolventilor 2013, respectiv Zilele Teatrului Studentesc “In culise” (pentru rolul Katurian din spectacolul Omul perna).
Din distributia filmului mai fac parte actorii: Ioana Albu, Filip Ristovski, Laurentiu Banescu, Crina Semciuc si Bogdan Albulescu, cu participarea extraordinara a maestrului Dan Condurache.
Filmarile s-au desfasurat in locuri-simbol ale Capitalei, de la parcuri si cartiere frumoase, la interioare ale unor cladiri sau institutii, unele dintre ele uitate de public.
In film, “personaje” de decor sunt si produsele a peste zece tineri artisti, designeri de obiect sau de fashion din România. Dintre ei ii amintim pe: Andreea Badala (Murmur), Mihai Florea, Anca Fetcu, arhiDOT Design, 201 Design Studio, Cai Verzi pe Pereti, Ramona Bejan, 11 am Architects, Dragos Dogaru, Atelier A4, Radu Stanimir, Ciprian Vrabie, ThecraftLab, Alexe Popescu.

“Subiectul filmului este o poveste de fictiune, dar este si un pretext de la care am pornit pentru a putea promova talente autohtone si de a spune lumii ca avem ce arata”, declara Ileana Raducanu, scenarist si promotor al tinerilor designeri de obiect (in acelasi timp si redactor-sef al revistei ELLE Decoration, publicatie de design interior).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment